تحولات منطقه

سوگواره نمایشی «چهل منبر» به مدت ۲۰ شب، در ۲۰ نقطه شهر تهران و به صورت محیطی و خیابانی اجرا می‌شود.

«چهل منبر» در ۲۰ نقطه تهران اجرا می‌شود/ از حُر تا کانال کمیل
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، محمد مهدی پریزاد نویسنده و کارگردان سوگواره نمایشی «چهل منبر» درباره برگزاری این سوگواره توضیحاتی را ارائه داد.

وی گفت: در واقع سوگواره نمایشی «چهل منبر» که در بر دارنده قسمت‌های متفاوتی است به روایت حوادثی در محرم سال ۶۱ هجری قمری و بعد از آن سال ۱۳۶۱ هجری شمسی و در کانال کمیل می‌پردازد که در نوع خود کم نظیر است؛ تونلی در زمان است که مخاطب را از سال ۱۴۰۲ به سال ۶۱ هجری قمری برده و با گوشه‌ای از اتفاقات و رویدادهایی که بین حر بن یزید ریاحی و پسرش بکیر در رویارویی با حسین بن علی (ع) و سد کردن آب بر ایشان شکل گرفته مواجه می‌کند. پس از آن این سوگواره به رویداد عمر بن سعد ابی وقاص و پسرش حفص در بر پا کردن جنگ با امام حسین (ع) می‌پردازد و در قسمت سوم نیز مخاطب را با رشادت‌ها و اتفاقات روز پنجم کانال کمیل در جنگ تحمیلی آشنا می‌کند.

پریزاد یادآور شد: برگزاری این سوگواره که متشکل از ۵ بخش دمام نوازی، نمایش، روایت‌گری، شعر آئینی، چهارپایه خوانی است، به همت و تلاش اداره‌کل امور ایثارگران شهرداری تهران طراحی و توسط گروه نمایش موسسه «حامیان هنر» اجرا شده است. در تلاش هستیم تا این سوگواره نمایشی و محیطی را تبدیل به یک اتفاق فرهنگی و هنری آئینی و دفاع مقدس در سطح کشور نماییم تا بتوانیم این اثر را در تمامی نقاط کشور و در ابعاد گوناگون و در مناسبت‌های مختلف اجرا کنیم.

محمد مهدی پریزاد نویسنده و کارگردان سوگواره نمایشی «چهل منبر»، پیش از این طراحی ایده و نویسندگی و کارگردانی برخی نمایش‌های آئینی چون «سفر عشق» و «پیمان پنهان» و همچنین آوردگاه‌های نمایشی دفاع مقدس از جمله «معبری به آسمان» و «معبر» را در کارنامه فعالیت‌های خود دارد.

در سوگواره نمایشی «چهل منبر» که به صورت خیابانی اجرا می‌شود ۸ نفر بازیگر اصلی و ۱۰ دمام نواز برای مخاطبان به ایفای نقش می‌پردازند.

عوامل سوگواره نمایشی «چهل منبر» عبارتند از: تهیه‌کننده: حسین رحیمی، طراح و ایده‌پرداز: محمد نصیری، مجری طرح: انجمن حامیان هنر، دستیار کارگردان: الهه تنهایی، طراح صحنه و لباس و طراح گریم: محمدمهدی پریزاد، روابط عمومی: وحید سماوات، مدیر تولید: محمد نصیری، طراح پوستر و لوگو: زهرا سرمستانی، عکاس: نگین سادات صدر، بازیگران به ترتیب ایفای نقش: قسمت اول حر: رضا نعمتیان در نقش بُکَیر، محمد مهدی پریزاد در نقش حر، قسمت دوم عمر سعد: رضا نعمتیان در نقش عمر بن سعد ابی وقاص، محمد آسایش‌لو در نقش حَفص، قسمت سوم کانال کمیل: امیرحسین صفاپور در نقش بی‌سیم چی، یاشار خمسه در نقش امدادگر، میلاد چگینی در نقش رزمنده، محمد آسایش‌لو در نقش سید، قسمت چهارم صحرای محشر: رضا نعمتیان در نقش عمر سعد، امیرحسین صفاپور در نقش بی‌سیم چی.

مجری‌گری و راوی‌گری این سوگواره نیز به عهده محمد مطلب از گویندگان رادیو و تلویزیون است.

موسیقی متن این سوگواره به صورت زنده توسط گروه دمام نوازی «روضة الاصغر (ع)» متشکل از امیرحسین رستم‌علی، سیامک شجاعی، احمدرضا اخوی، ارشیا معراجی، علی‌اصغر رستم‌علی، حمیدرضا سیاوشی، مهرداد رضایی، آرش افشار و اشکان افشار اجرا می‌شود.

سوگواره نمایشی «چهل منبر» از دوم تا ۲۵ مرداد به مدت ۲۰ شب در ۲۰ نقطه شهر تهران اجرا می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha